Training voor kinderen

Anne-Marie verzorgt jeugdschaaktrainingen en biedt de mogelijkheid van een bijpassende workshop voor ouders en trainers.

De jeugdtraining is een combinatie van beter leren schaken en trainen van mentale vaardigheden. Mentale vaardigheden zijn bijvoorbeeld zelfvertrouwen, omgaan met spanning, creativiteit, ontspannen concentratie, en je talenten en valkuilen kennen en er mee om weten te gaan.

Het programma bestaat onder meer uit spelen en leren analyseren van een partij, inzicht krijgen in mentale vaardigheden en energiemanagement.

Alle werkvormen bestaan uit een schaakoefening met mentale aspecten, waarna opgedane ervaringen en inzichten worden besproken. Elk onderdeel leidt tot praktische tips voor de wedstrijd- en trainingspraktijk.

Trainers en ouders hebben een grote invloed op kinderen en zij kunnen een hele positieve rol vervullen in de begeleiding van kinderen in hun mentale ontwikkeling. Een workshops voor ouders en trainers verzorgen doe ik dan ook heel graag! De workshop duurt circa anderhalf a twee uur en bestaat uit uitleg over de jeugdtraining en gaat nadrukkelijk in op de rol van schaakouders en -trainers.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anne-Marie op 06-10738821, of een email sturen naar info@your-self.nl.

Bij grotere groepen werkt Anne-Marie samen met Karel van Delft. Karel is psycholoog, schaakleraar op Leonardoscholen en journalist. Zijn website is www.schaaktalent.nl.

Individuele training van kinderen is ook mogelijk. Lees verder op de pagina coaching (top-) schakers.