Schaken op school

In 2019 geef ik schaakles op basisscholen Het Schateiland, Da Costaschool, Hart van Noord en op Brede School Overvecht. Alle scholen staan in Utrecht.

Schaken is een veelzijdige sport, met veel leerzame aspecten. Zoals: rekenen, automatiseren, gebruik van je intuïtie, analytisch nadenken, visualiseren, je concentreren, vooruit denken, omgaan met winst en verlies en omgaan met je tegenstander.

Niet voor niets is schaken in circa 30 landen een vak op school, dat onderdeel uitmaakt van het curriculum.

handleiding_stap1Er zijn verschillende goede lesmethodes voor schaken beschikbaar. De bekendste is de Stappenmethode. Ik maak daar graag gebruik van.

Een speelse en moderne lesmethode is Chessity. Als uw school over computers, laptops of i-pads beschikt voor alle  deelnemers dan is dit een methode die vrijwel alle kinderen leuk vinden. Geschikter voor lesgeven aan de hele klas dan de Stappenmethode. Neem eens een kijkje op www.chessity.nl.

Een nieuwe lesmethode is die van Utrechtse collega Bas van Esch: Schaken op de basisschool. Deze methode gebruiken we op de brede school in Overvecht. Zeer geschikt voor jongere kinderen. Lees meer over deze methode op:  http://www.schakenopdebasisschool.nl.

Heeft u belangstelling voor schaakles op uw school/ de school van uw kind? Vooral onder schooltijd zijn daar nog mogelijkheden voor, het is bijvoorbeeld interessant en leuk voor plus-klassen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden: info@your-self.nl, of bel naar 06-10738821.