Coaching (top-) schakers

Coachingstraject voor (top-) schakers

“Anne-Marie heeft mij geholpen om met de ZKM methode een mentale verbetering te bereiken. Ik ben nu niet meer bang om wedstrijden te verliezen, en durf nu ook actiever en risicovoller te spelen als de stelling daar om vraagt. Ik hoef mijn kernpersoonlijkheid niet op te geven, maar maak gebruik van aanvullende eigenschappen zodat ik in iedere situatie meerdere keuzes/denkmogelijkheden heb in plaats van één. Nu ik de mentale drempel over ben, merk ik ook dat dit resultaten oplevert. Vroeger zou ik door te behoudend spelen juist in de problemen zijn gekomen. Uiteraard helpt het dat Anne-Marie zelf topschaakster is geweest en problemen en gedachten van schakers dus ook goed begrijpt. Het traject heeft voor mij bevrijdend gewerkt. Ik kan deze coaching door Anne-Marie dan ook zeker aanbevelen.”

Roger Federer zegt dat er drie dingen nodig zijn om een succesvolle sporter te zijn: talent, training en een goede mentale conditie. Federer is een top-sporter die zich van jongs af aan zowel fysiek als mentaal heeft ontwikkeld en zich ook steeds op alle terreinen blijft ontwikkelen. Het resultaat daarvan is dat hij zijn talent optimaal uit weet te nutten. En ook dat hij het heel lang volhoudt aan de top!

Voor schakers geldt natuurlijk net zo goed dat je mentale conditie grote invloed heeft op je prestaties. We zijn nog niet zo gewend om daar aandacht aan te besteden. Zie het maar als een kans: mentale fitheid kan jou helpen om je talent optimaal uit te nutten!

Hoe is het met jouw mentale fitheid? Voel je je top-fit, of zie je mogelijkheden voor verbetering? Lees de volgende zinnen en kijk of je je herkent in een of meer daarvan:
– Je komt (te) vaak in tijdnood.
– Tegen bepaalde mensen kun je niet goed spelen. Bijv. sterke tegenstanders of juist zwakkere tegenstanders, of een bepaalde persoon.
– Je bent vaak heel zenuwachtig voor een partij, of tijdens de partij.
– Je bent tijdens de partij veel bezig met “als ik win, dan” of “als ik verlies, dan”. Of je hebt andere gedachten die door je hoofd malen.
– Je hebt het gevoel dat je nog beter zou kunnen zijn, maar dat iets je weerhoudt.
– Je kunt niet goed omgaan met bepaald soort stellingen/ situaties op het bord.
– Je bent snel afgeleid door dingen buiten het bord.
– Je voelt je schuldig als je voor je gevoel niet voldoende traint.

Is een of meer van de zinnen op jou van toepassing? Dat zegt nog niet alles. Iedereen heeft wel eens iets, ook als je mentaal in goede conditie bent. Het gaat om de vraag: belemmert het je om goed te presteren en om te genieten? Zou je graag willen dat het anders was?

Er is bijna geen mens voor wie er geen winst te behalen valt door te werken aan zijn of haar mentale conditie. Voor vrijwel iedereen zijn er groeimogelijkheden.

Verbeter je mentale topschaak conditie met de Zelfkennismethode (ZKM)

Mentale coaching met de ZKM is er op gericht om jou te begeleiden in je groei, om te helpen je mentale conditie te verbeteren zodat je je schaaktalent nog meer tot zijn recht kunt laten komen.
Mentaal fit zijn betekent overigens niet dat je nooit meer ergens last van zult hebben. Het betekent vooral dat je met de moeilijke dingen die op je pad komen op een goede manier om weet te gaan. Je zult er dan niet zoveel energie aan kwijt zijn en je zult het grootste deel van je aandacht kunnen richten op waar je echt mee bezig wilt zijn: schaken en genieten!

Voor het aanvragen van een brochure, voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek: bel 06-10738821 of stuur een email naar info@your-self.nl.