Zomer Schaakschool Kanaleneiland

De Zomer Schaakschool opent iedere dinsdag van 21 juli tot en met 25 augustus van 16 uur tot 17 uur haar deuren in het Krachtstation, aan de Amerikalaan 199.

Kinderen  van 6 t/m 12 jaar kunnen -volgens de RIVM voorschriften-  op verschillende manier met schaken aan de slag. Ze kunnen partijtjes spelen tegen elkaar, ze kunnen in een werkboekje zelfstandig schaakopgaven maken en ze kunnen op de computer online schaken op het populaire schaakprogramma Chessity.

Kinderen hoeven zich niet aan te melden en mogen per keer komen, waardoor ze makkelijk kunnen uitproberen of ze het leuk vinden. Als ze vaker komen krijgen ze  een eigen werkboekje en een eigen account op Chessity. Degenen die verder willen met schaken kunnen na de zomer lid worden van de jeugdschaakclub. Dat is op dezelfde tijd en plaats.

Kinderen die al lid waren van de jeugdschaakclub kunnen dankzij de zomer opening die we anders niet gehad zouden hebben een beetje inhalen wat ze de afgelopen maanden gemist hebben.

Onze schaakdocenten zijn Housam al Younes en Rens van den Berg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *