Kanaleneiland Open

Het wijkproject Kanaleneiland als bron van inspiratie voor nieuwe initiatieven in Utrecht

Op 3 november 2017 was er een evenement om in navolging van het project Kanaleneiland andere schaakwijkprojecten in Utrecht en omgeving op te starten. Dit evenement is georganiseerd door Berenschot (gastheer en gevestigd in de wijk Kanaleneiland), gemeente Utrecht, Henk ten Hoeve en Anne-Marie Benschop (project Kanaleneiland), Johan Wakkie Advies, KNSB en Chessity.

Berenschot combineerde dit evenement met haar jaarlijkse dag in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het overkoepelend thema was: Participatie.

Participatie, ofwel betrokkenheid van ouders, leerkrachten en andere wijkbewoners, is een sleutel tot succes voor een schaakwijkproject.

Maar liefst 7 nieuwe schaakwijkprojecten (5 uit Utrecht, 1 uit Meerkerk en 1 uit Driebergen), die samen meer dan 50 scholen vertegenwoordigen, deden mee en ontvingen per project € 1500,- aan sponsorgelden voor een vliegende start.

In december heeft de gemeente Utrecht nog eens extra geld toegezegd voor de Utrechtse projecten. Fantastisch!

Op 3 november was er ook een schaaktoernooi voor kinderen uit Kanaleneiland en uit de rest van Utrecht. Uit Kanaleneiland deden kinderen mee van Het Schateiland en van de Da Costaschool. Ze hebben enorm genoten! Dat zie je wel op de foto’s:

Arda en Yasar 3 novcropped-David-en-Kerem-3-nov.jpgZaid en Caner 3 novmeedoen aan toernooi 3 nov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *